Ostalo

Idućeg tjedna stižu nove količine sva tri cjepiva

Objavljeno 20.02.2021.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

U Hrvatsku bi idućeg tjedna, kada počinje druga faza cijepljenja protiv covida-19, trebalo stići ukupno oko 93000 doze cjepiva.
Idućeg tjedna stižu nove količine sva tri cjepiva
 

Do kraja ožujka trebalo bi, ako svi proizvođači ispune svoje obveze, stići ukupno više od 700000 doza.

Završetak druge faze cijepljenja teško je predvidjeti, budući da u skupinu građana koji dolaze na red za cijepljenje - stariji od 65 godina i kronični bolesnici - ulazi oko 1,3 milijuna ljudi.

Dosad je potvrđeno 11 slučajeva britanskog soja koronavirusa, a HZJZ od ovog tjedna provodi screening testiranje.

Testirano je prvih 17 uzoraka, među kojima je kod 10 utvrđena sumnja na novi soj virusa.

Uzroci su poslani na potvrdu u Kliniku za infektivne bolesti te u Europski centar za kontrolu bolesti, a HZJZ će na taj način moći tjedno testirati nekoliko desetaka uzoraka.

Broj oboljelih je za 5% manji nego proteklog tjedna, s incidencijom od 111,4 na 100000, pri čemu je najviša u Splitsko-dalmatinskoj, a najmanja u Istarskoj županiji.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.