Ostalo

Raste prisutnost britanskog soja koronavirusa

Objavljeno 05.03.2021.

Ministarstvo zdravstva

Među 350 pozitivnih uzoraka na covid-19, koji su dosad sekvencionirani, 99 je pozitivno na britanski soj, dva na afrički, a četiri na njujoršku varijantu virusa.
Raste prisutnost britanskog soja koronavirusa
 

U suradnji s Europskim centrom za sprječavanje i kontrolu bolesti Hrvatski zavod za javno zdravstvo u protekli mjesec dana i u naredna četiri tjedna šalje 10% pozitivnih uzoraka iz Hrvatske slučajnim odabirom iz dokazanih grupiranja na sekvenciranje.

Dosad je poslano malo više od 1000 uzoraka te su za 350 došli rezultati.

Britanski soj covida-19 prisutan je u Vukovarsko-srijemskoj, Sisačko-moslavačkoj te Splitsko-dalmatinskoj županiji, s nešto pozitivnih uzoraka i u Gradu Zagrebu.

Broj aktivnih slučajeva na tjednoj razini porastao je 24%, dok broj hospitaliziranih i dalje ima povoljan trend blagog pada.

U Hrvatsku je stiglo 328680 doza cjepiva protiv covida-19, aplicirano je 242666 doza.

Jednom dozom cijepljeno je 121330 osoba, a s dvije doze njih 60668.

Zabilježeno je 1210 prijava sumnji na nuspojave, koje su bile najčešće blage i prolazne.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
1.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.