Ostalo

Zelenilo u prevenciji moždanog udara

Objavljeno 19.03.2021.

HealthDay

Osobama koje žive u područjima s više zelenila prijeti do 20% manji rizik za moždani udar, sugerira istraživanje provedeno u SAD na University of Miami.
Zelenilo u prevenciji moždanog udara
 

Novi nalazi su rezultat analize podataka za oko 249000 ispitanika starijih od 65 godina, a najveće smanjenje rizika je uočeno kod stanovnika područja s najvećim udjelom zelenih površina.

Znanstvenici su pri izračunu rizika u obzir uzeli i čimbenike poput spola, prihoda i etničkog podrijetla sudionika istraživanja.

Uz to, praćena je prisutnost ostalih poteškoća sa zdravljem poput dijabetesa, hipertenzije ili previsoke koncentracije kolesterola u krvi.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.