Mladi

Projekt "Volim zdravlje"

Objavljeno 12.04.2021.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Znanje mladih o prevenciji i zaštiti spolnog zdravlja je nedovoljno, uz visok udio spolnih bolesti i njenih posljedica, a za buduće zdravstvene djelatnike ne postoji kvalitetna edukacija.
Projekt "Volim zdravlje"
 

Projektom Volim zdravlje educirat će se te mlade (500 učenika završnih razreda srednjih medicinskih škola), uključiti ih u oblikovanje održivih e-edukacija, promovirati znanje i zdravlje za sve građane u svrhu zaštite zdravlja i prevencije bolesti te jačanja kompetencija budućih zdravstvenih djelatnika, uz sudjelovanje zdravstvenih stručnjaka, društvene zajednice kao prijavitelja te studenata medicine i medicinskih sestara kao suradnika.

Cilj projekta je povećanje znanja, zdravih navika i svijesti mladih u RH o važnosti prevencije zaraznih bolesti povezanih sa spolnim i reproduktivnim zdravljem. Nedovoljna razina znanja o spolnom i reproduktivnom zdravlju posljedica je nepostojanja kontinuiranih edukacija, te dovodi do neodgovornog spolnog ponašanja. Mladi do 25 godina najugroženija su skupina za zarazu spolno prenosivim bolestima zbog spolnog odrastanja, stjecanja iskustva i sklonosti eksperimentiranju. Zbog toga su ciljna skupina upravo mladi, budući zdravstveni djelatnici (učenici srednjih medicinskih škola) koji će sudjelovati na edukacijama o krvlju i spolno prenosivim infekcijama i svojim prijedlozima pridonijeti izradi e-sustava učenja. Uspostava e-sustava učenja omogućava kontinuiranu edukaciju građana, posebice mladih, te budućih zdravstvenih djelatnika o temama spolnog i reproduktivnog zdravlja ne samo za generacije koje će sudjelovati u projektu već i one koji dolaze nakon njih.

Nositelj projekta je Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa, a Hrvatski zavod za javno zdravstvo će kao partner provoditi aktivnosti s ciljem dugoročnog utjecaja na znanje i svijest mladih o spolnom i reproduktivnom zdravlju, te jačanje kompetencija budućih zdravstvenih djelatnika.

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.