Muško zdravlje

Rizik za depresiju kod očeva prerano rođenih beba

Objavljeno 21.06.2021.

HealthDay

Istraživanje provedeno u SAD ukazuje na povećanje rizika za poslijeporođajnu depresiju kod očeva prerano rođenih beba, objavio je znanstveni časopis Pediatrics.
Rizik za depresiju kod očeva prerano rođenih beba
 

Osim što je učestalost poslijeporođajne depresije kod ovih muškaraca veća nego što se ranije vjerovalo, sada je utvrđeno kako je u velikom broju slučajeva dugotrajnija kod očeva nego kod majki.

Nalazi istraživača s Lurie Children's Hospital of Chicago se temelje na analizi podataka prikupljenih od 431 roditelja prerano rođene djece.

Simptomi depresije su zabilježeni kod 33% majki i 17% očeva.

Nakon završetka hospitalizacije djece je učestalost poslijeporođajne depresije kod majki smanjena 10 puta, no kod očeva je ostala jednaka kao i u razdoblju u kojem su djeca još bila u bolnici.

Stručnjaci naglašavaju kako prisutnost depresije kod roditelja može negativno utjecati na mentalni i emocionalni razvoj djece.

Uz to, kod ove djece su češći poteškoće s razvojem govora i ponašanjem.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.