Ostalo

Bez prijavljenih nuspojava sa smrtnim ishodom nakon cijepljenja

Objavljeno 26.07.2021.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

U Hrvatskoj je dosad utrošeno više od tri milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa, bez prijave sumnje na nuspojavu sa smrtnim ishodom za koju je utvrđeno da je povezana s cijepljenjem.
Bez prijavljenih nuspojava sa smrtnim ishodom nakon cijepljenja
 

Broj ukupno apliciranih doza cjepiva protiv covida-19 dosegao je do 24. srpnja 3.005.376.

Ukupno je 1.620.106 osoba cijepljeno prvom dozom, a od njih 1.385.270 s dvije doze.

Cijepljenje je završilo za 1.429.990 osoba.

Od zaprimljenih 4435 prijava sumnji na nuspojave, najčešće prijavljene nuspojave odnosile su se na povišenu tjelesnu temperaturu, bol na mjestu primjene, glavobolju, bol u mišićima, zimicu, opću slabost, umor, crvenilo na mjestu primjene cjepiva, mučninu i bol u zglobovima.

Riječ o očekivanim nuspojavama.

Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je u Gradu Zagrebu (46,1% ukupnog stanovništva, odnosno 55,8% odraslog stanovništva).

Završeno cijepljenje u najvećem je obuhvatu ostvareno također u Gradu Zagrebu (40,4% ukupnog, odnosno 48,9% odraslog stanovništva).

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.