Ostalo

ECDC: Hrvatska obala i dalje u narančastom

Objavljeno 30.07.2021.

European Centre for Disease Prevention and Control

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) je objavio novu korona kartu na kojoj je hrvatska obala i dalje u narančastom.
ECDC: Hrvatska obala i dalje u narančastom
 

Ostale mediteranske regije su velikom većinom označene crvenom ili tamno crvenom bojom.

Epidemiološka karta ECDC-a za Europu objavljuje se tjedno na temelju 14-odnevne incidencije i udjela pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih.

Narančasta boja znači da je incidencija potvrđenih slučajeva manja od 50, ali je udio pozitivnih veći od 4% ili je 14-dnevna stopa između 75 i 200, a udio pozitivnih među testiranima manji od 4%.

Kontinentalne hrvatske regije su i dalje označene zelenom bojom.

Zelenom su na karti ECDC-a označene regije u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih na 100000 stanovnika manja od 50, a udio pozitivnih na covid-19 od testiranih manji od 4% ili je 14-dnevna incidencija manja od 75, a udio pozitivnih manji od 1%.

Crvena boja znači 14-dnevnu stopu od 75-200, s udjelom pozitivnih većim od 4% te područja u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih od 200 do 500, a tamno crvena područja u kojima je 14-dnevna stopa veća od 500.

ECDC procjenjuje rizik od covida-19 po većim statističkim regijama unutar zemlje.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.