Ostalo

Udio delta varijante i dalje raste

Objavljeno 31.07.2021.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Prema rezultatima najnovijeg sekvenciranja uzoraka koji su poslani 20. srpnja, 13% uzoraka je bilo zaraženo alfa varijantom, a 84% s dokazanom delta varijantom.
Udio delta varijante i dalje raste
 

U zadnjih 14 dana Hrvatska ima 2009 novozaraženih, te je 14-dnevna stopa incidencije na 100000 stanovnika 49,1.

Do 15. kolovoza su produžene mjere koje se tiču obveznog nošenja maski, trgovina, javnog prijevoza i ograničavanja okupljanja, dok djeca mlađa od 12 godina neće morati imati covid potvrdu kada s roditeljima idu na okupljanja.

Sve te odluke se primjenjuju na području cijele Hrvatske, ali je za područje Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske, Primorsko-goranske, Istarske, kao i gradove Novalja, Senj i Karlobag u Ličko-senjskoj županiji, 23. srpnja donesena posebna odluka kojom su uvedene strože mjere.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.