Ostalo

ECDC: Sve županije u narančastom

Objavljeno 27.08.2021.

European Centre for Disease Prevention and Control

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) je objavio novu kartu raširenosti koronavirusa na kojoj je cijela Hrvatska u narančastom.
ECDC: Sve županije u narančastom
 

Na prošlotjednoj karti je dio zemlje bio u zelenom.

Epidemiološka karta ECDC-a objavljuje se na temelju 14-dnevne incidencije i udjela pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih.

Najbolje na karti ECDC-a stoje Mađarska, Češka, Poljska, Slovačka i Rumunjska koje su u potpunosti zelene.

Zelenom su na karti ECDC-a označene regije u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih na 100000 stanovnika manja od 50, a udio pozitivnih na covid-19 od testiranih manji od 4% ili je 14-dnevna incidencija manja od 75, a udio pozitivnih manji od 1%.

Crvena boja znači 14-dnevnu stopu od 75 do 200, s udjelom pozitivnih većim od 4% te područja u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih od 200 do 500.

Tamno crvena područja su ona u kojima je 14-dnevna stopa veća od 500.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.