Ostalo

Europski tjedan mobilnosti od 16. do 22. rujna

Objavljeno 17.09.2021.

Europska komisija

Europski tjedan mobilnosti, vodeća kampanja Europske komisije za podizanje svijesti o održivoj urbanoj mobilnosti održava se i ove godine na temu "Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!".
Europski tjedan mobilnosti od 16. do 22. rujna
 

Tjedan mobilnosti završava Danom bez automobila, 22. rujna.

Ova europska inicijativa promovira promjene u ponašanju u korist aktivne mobilnosti, javnog prijevoza i drugih čistih, inteligentnih prometnih rješenja - vožnju biciklom na posao ili mjere kojima poslodavci potiču zaposlenike na korištenje javnog prijevoza.

Lokalne vlasti potiču se da tjedan iskoriste za isprobavanje inovativnih mjera planiranja, promociju nove infrastrukture i tehnologija, mjerenje kvalitete zraka i dobivanje povratnih informacija od javnosti.

Građani se potiču na odabir održivih načina prijevoza, poput hodanja i bicikliranja, čime se smanjuju emisije CO2, poboljšava kvaliteta zraka te vlastito zdravlje, a urbani prostori postaju ugodnija mjesta za život i rad.

Lokalne samouprave koje su uložile najznačajnije napore u promicanje održive urbane mobilnosti konkurirat će za Nagradu Europskog tjedna mobilnosti.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.