Ostalo

HZZO povećao kvote za stereotaktičnu radiokirurgiju

Objavljeno 13.10.2021.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje sklopio je sa Specijalnom bolnicom Radiochirurgia Zagreb ugovor o provođenju postupaka stereotaksijske radiokirurgije, pa do 31. prosinca ugovoreno ukupno 600 postupaka.
HZZO povećao kvote za stereotaktičnu radiokirurgiju
 

Stereotaktična radiokirurgija se primjenjuje u liječenju onkoloških bolesnika.

Radi zapošljavanja što većeg broja doktora medicine u zdravstvenom sustavu, donesena je odluka o izboru doktora medicine bez specijalizacije za koje će se financirati rad pod nadzorom u 2021., a prijavili su se u dodatnom roku, te je u prijedlogu Liste prvenstva uvršteno još 50 kandidata.

Nastavlja se i financiranje rada pripravnika - doktora medicine i magistara farmacije za koje će se financirati pripravnički staž osnovom javnog natječaja iz 2021. koji su se prijavili u dodatnom roku.

U sustav financiranja pripravničkog staža uvršteno je još 13 kandidata, i to pet doktora medicine i osam magistra farmacije.

Nakon provedenih natječaja, ugovorne zdravstvene ustanove i drugi ugovorni subjekti HZZO-a sklopit će ugovore o radu s odabranim kandidatima, na osnovi kojih će HZZO u najkraćem roku sklopiti ugovore o financiranju s ugovornim zdravstvenim ustanovama i drugim ugovornim subjektima HZZO-a.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.