Ostalo

ECDC o primjeni booster doze cjepiva

Objavljeno 25.11.2021.

European Centre for Disease Prevention and Control

Direktorica Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) Andrea Ammon je izjavila kako bi trebalo razmotriti davanje booster doza cjepiva protiv covida-19 svim odraslim osobama.
ECDC o primjeni booster doze cjepiva
 

Po njezinim riječima, prioritet bi trebale biti osobe starije od 40 godina.

Preporuke ECDC-a nisu obvezujuće za članice EU.

Booster doze bi trebalo davati najmanje šest mjeseci nakon cijepljenja drugom dozom.

U ranijoj preporuci izdanoj u rujnu s Europskom agencijom za lijekove (EMA), ECDC je naveo kako ne postoji hitna potreba za davanjem booster doza u cijelosti cijepljenima u općoj populaciji, ali je sugerirao da bi dodatne doze trebalo razmotriti za ljude s oslabljenim imunosnim sustavima te kao mjeru opreza za slabije starije osobe.

Novi dokazi pokazuju značajno kratkoročno povećanje zaštitite od zaraze i teške bolesti nakon booster doze u svim dobnim skupinama.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.