Majka i dijete

Završena humanitarna akcija "Palčića"

Objavljeno 01.01.2022.

Palčići

Klub roditelja nedonoščadi "Palčići" uručio je Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar medicinsku opremu za skrb o nedonoščadi čime je i završila akcija "Palčići za Hrvatsku".
Završena humanitarna akcija "Palčića"
 

U sklopu akcije je zajedno s akcijom "Vratimo Palčiće u Petrovu" prikupljeno više od 8,5 milijuna kuna.

Sredstvima prikupljenima u obje akcije kupljen je 71 uređaj za 17 hrvatskih rodilišta.

U Hrvatskoj se godišnje prijevremeno rodi oko 2500 djece te je svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se nedonoščad i njihovi roditelji susreću izuzetno niska.

Prijevremeno rođena djeca osobito su osjetljiva u razdoblju neposredno nakon rođenja i u ranom razvoju, zbog čega se njihovi roditelji kao i zdravstveni djelatnici nalaze pred brojnim izazovima.

Jednako tako, studija Hrvatskog perinatološkog društva od 2010. godine pokazala je da medicinska oprema koju posjeduju nadležne medicinske institucije nije dovoljna ili je zastarjela.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.