Ostalo

46,28% zaraženih osoba među testiranima

Objavljeno 14.01.2022.

Ministarstvo zdravstva

Ministarstvo zdravstva je objavilo kako u posljednjih 24 sata broj zaraženih među testiranima iznosi 46,28%, a područja s najmanje cijepljenih bilježe najveći broj hospitalizacija.
46,28% zaraženih osoba među testiranima
 

Povećan je broj pacijenata u bolnicama diljem obale, a KBC Split bilježi dosad najveće opterećenje kapaciteta te su dodatno reducirali hladni pogon.

Na lokaciji Križine prenamijenjen je još jedan odjel za covid pacijente.

Zbog nedostatka medicinskih sestara toj je bolnici osigurano 18 medicinskih sestara iz drugih ustanova koje tamo rade od 10. siječnja.

Pogoršana je situacija i u Općoj bolnici Zadar, za koju su osigurana tri dodatna respiratora.

Najveći broj pacijenata trenutno imaju KBC-i Split, Zagreb i Rijeka.

Patronažna djelatnost je u proteklom tjednu kontaktirala 1611 starijih osoba, od kojih je njih 643 ili 40% pristalo na cijepljenje.

Od uvođenja obveznih covid potvrda u državne i javne službe brzim antigenskim testiranjem utvrđeno je 23697 pozitivnih osoba od 1,2 milijuna obrađenih testova.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
1.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.