Majka i dijete

Novi podaci o učinku mRNA cjepiva u trudnoći

Objavljeno 19.01.2022.

European Medicines Agency

Cjepiva protiv covida-19 proizvedena korištenjem mRNA tehnologije ne uzrokuju komplikacije u trudnoći kod budućih majki i njihovih beba, objavila je Europska agencija za lijekove (EMA).
Novi podaci o učinku mRNA cjepiva u trudnoći
 

U analizi koja se temelji na istraživanjima oko 65000 trudnoća u različitim fazama nisu pronađeni znakovi većeg rizika od komplikacija, pobačaja, prijevremenih poroda ili ozbiljnih nuspojava cjepiva mRNA na nerođenu bebu).

Rezultati su konzistentni u svim studijama - prednosti primanja mRNA cjepiva protiv covida-19 tijekom trudnoće nadmašuju sve moguće rizike za buduće majke i nerođene bebe.

Cjepiva protiv covida-19 su se pokazala jednako učinkovitima u smanjenju rizika od hospitalizacije i smrti kod trudnica kao i kod žena koje nisu trudne.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.