Ostalo

Ugovor Specijalne bolnice Sv. Katarina i Opće bolnice Karlovac

Objavljeno 23.04.2022.

Specijalna bolnica Sv. Katarina

U petak je potpisan ugovor o stručnoj i znanstveno-nastavnoj suradnji Opće bolnice Karlovac sa Specijalnom bolnicom Sv. Katarina.
Ugovor Specijalne bolnice Sv. Katarina i Opće bolnice Karlovac
 

Predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sv. Katarina Dragan Primorac najavio je koncept razvoja personalizirane medicine.

Istaknuo je da će se suradnja odnositi na sve što se bude moglo primijeniti u karlovačkoj bolnici od farmakogenomike za više od 500 poznatih lijekova po provedenoj analizi za 25 gena, s krajnjim ciljem potpunog nestanka nuspojava.

Dio suradnje odnosi se na stručno usavršavanje kadrova, razmjenu stručno-edukativnih iskustava dviju bolnica i organizaciju znanstvenih skupova, uključujući i skupove koje organizira Specijalna bolnica Sv. Katarina, MayoClinic i ISABS, a u čijem radu sudjeluju i dobitnici Nobelove nagrade.

Pružanje i primanje specijalističko-konzilijarnih zdravstvenih usluga, provođenje dijagnostičkih i terapijskih postupaka i drugih usluga će se obračunavati po cijenama HZZO-a.

Pacijentima provedene usluge neće biti dodatni trošak.

Očekuje se da će dvije bolnice surađivati i na realizaciji posebnih projekata.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.