Ostalo

Dan irisa, 4. lipnja

Objavljeno 02.06.2022.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Dan irisa bit će obilježen u subotu, 4. lipnja u organizaciji Udruge Cro - ILCO Hrvatska, kako u Zagrebu, tako i u ostalim našim gradovima.
Dan irisa, 4. lipnja
 

U Zagrebu će se akcija održati na uglu Gajeve i Bogovićeve ulice u vremenu od 10.00 do 13.00 sati, u organizaciji članova Udruge te u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Obilježavanje ovog dana namijenjeno je osobama oboljelim od raka debelog crijeva koje žive s posljedicama ove bolesti.

Ujedno je to i dan borbe protiv nastanka bolesti te jedna u nizu aktivnosti kojom se javnost želi upozoriti na ovaj rastući javnozdravstveni izazov današnjice.

U gradu Zagrebu svake godine bilježi se više od 680 novooboljelih osoba te više od 390 umrlih.

Na žalost, niti podaci na razini Hrvatske za sada ne ohrabruju i ne pokazuju silazne trendove te se godišnje bilježi oko 3600 novooboljelih i više od 2000 umrlih osoba.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.