Ostalo

Donacija AVD uređaja Zakladi "Hrvatska kuća srca"

Objavljeno 07.06.2022.

Zaklada "Hrvatska kuća srca"

Zaklada „Hrvatska kuća srca“ primila je donaciju 25 automatskih vanjskih defibrilatora (AVD), uređaja koji se koriste prilikom postupka oživljavanja kod iznenadnog zastoja srca, a distribuirat će ih se na potresom pogođena područja.
Donacija AVD uređaja Zakladi "Hrvatska kuća srca"
 

AVD uređaje je Zakladi "Hrvatska kuća srca" donirala je Fondacija Philips.

Misija Zaklade je briga za kardiovaskularno zdravlje svih građana, a pomoću AVD uređaja i zahvaljujući hrabrim pojedincima koji su prošli obuku moguće je spasiti brojne živote uslijed iznenadnog srčanog zastoja.

U sklopu kampanje "Oživi me" Zaklada već dugi niz godina provodi edukaciju građana o postupku oživljavanja u slučaju iznenadnog srčanog zastoja.

S obzirom na to da se 80% srčanih zastoja događa izvan bolnice, važno je da su automatski vanjski defibrilatori dostupni u što više ustanova te da je što više zdravstvenih radnika i građana educirano za postupak oživljavanja koji se provodi korištenjem AVD uređaja.

Automatski vanjski defibrilator (AVD) je jednostavan prijenosni uređaj koji spašava ljudske živote isporukom kontroliranog električnog šoka osobama sa srčanim zastojem.

Srce se zbog električnog šoka može ponovno pokrenuti i život osobe može biti spašen.

Zaklada "Hrvatska kuća srca" planira nastavak besplatnih radionica za građane na kojima mogu naučiti postupak oživljavanja.

Prva takva radionica održat će se u subotu, 25. lipnja, na Cvjetnom trgu.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.