Ostalo

HLK upozorava na CD protokol ili tzv. MMS

Objavljeno 21.06.2022.

Hrvatska liječnička komora

Hrvatska liječnička komora poziva roditelje djece s poremećajem iz spektra autizma da ne ugrožavaju zdravlje svoje djece primjenjujući na njima tzv. MMS (Miracle Mineral Solution) poznat i pod nazivom CD (Chlorine Dioxid) protokol.
HLK upozorava na CD protokol ili tzv. MMS
 

Ti proizvodi sadrže kemijske spojeve natrijevog klorida i klor-dioksida koji su inače poznati kao industrijski izbjeljivači u tekstilnoj industriji, a također su sastojci različitih dezinfekcijskih sredstava i pesticida.

HLK upozorava da su proizvodi pod nazivom CD protokol i MMS štetni za zdravlje djece i odraslih ljudi, te da mogu dovesti do trovanja i izazvati različite ozbiljne nuspojave kao što su za život opasan nizak krvni tlak zbog dehidracije, oksidacija hemoglobina i smanjenje njegovog kapaciteta za vezivanje kisika smanjujući dopremu kisika u sva tkiva i organe, pojava anurije tj. smanjenje proizvodnje urina, hemolitička anemija (smanjenje koncentracije hemoglobina u krvi), otežano disanje, bol u trbuhu, bol u grlu, povraćanje, proljev i mučnine.

Natrijev klorid i klor-dioksid tj. MMS i CD protokol nisu odobreni u EU i Hrvatskoj (kao niti u SAD-u ili Kanadi npr.) ni kao hrana ili dodatak prehrani, a kamoli kao lijekovi.

HLK podsjeća da su poremećaji iz spektra autizma (PAS) skupina poremećaja, a ne jedinstvena bolest koja se, prema sadašnjim spoznajama, ne može izliječiti već se radi o stanju koje traje cijeli život.

Radi se o razvojnom poremećaju kojeg karakteriziraju poteškoće u razvoju socijalnih i jezičnih vještina te različitih oblika ponašanja.

Kod djece s poremećajem iz spektra autizma provode se različiti habilitacijski tretmani kako bi se djetetu omogućilo ostvarivanje i osnaživanje postojećih potencijala, umanjili postojeći deficiti te posljedično postigla što viša razina funkcionalnosti.

Hrvatska liječnička komora najoštrije osuđuje pojedince koji promoviraju MMS ili CD protokol kao "lijek protiv autizma".

HLK upozorava da se kod takvog ponašanja moguće radi o nadriliječništvu što je istovremeno i kazneno djelo.

Oba spomenuta proizvoda štetna su za zdravlje djece i predstavljaju otrov za organizam.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.