Ostalo

Projekt osnaživanja pacijenata u HZJZ-u

Objavljeno 01.07.2022.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

U Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo je održana dvodnevna radionica na temu osnaživanja pacijenata u sklopu projekta JADECARE - Zajednička akcija za provedbu digitalno omogućene integrirane skrbi usmjerene na pojedinca.
Projekt osnaživanja pacijenata u HZJZ-u
 

Projekt je dio niza inicijativa Europske Unije kojima se utvrđuju strategije suočavanja s problemima transformacije zdravstvenog sustava u državama EU.

U projektu sudjeluje Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Ministarstvom zdravstva i Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje. JADECARE pruža informacije vezane za jačanje kapaciteta i mogućnosti transformacije zdravstvenog sustava s naglaskom na prelazak na digitalizirani osobniji pristup pacijentu kao pojedincu. U projektu su ponuđena četiri primjera dobre prakse zemljama članicama te pomoć prilikom implementacije istih u vlastite zdravstvene sustave. Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s dionicima obvezao se implementirati određene značajke tzv. "originalnih primjera dobrih praksi": Baskijska zdravstvena strategija u starenju i kronicitetu: dobra praksa integrirane skrbi te Digitalni putokaz prema dobroj praksi integriranog zdravstvenog sektora.

U sklopu projekta dosad je provedeno ispitivanje među liječnicima obiteljske medicine o korištenju aplikacije Portal zdravlja u komunikaciji s pacijentima te promocija korištenja digitalnih alata od strane liječnika obiteljske medicine i pacijenata, uključujući korištenje Portala zdravlja. Osim toga, u tijeku je izrada web stranice posvećene najčešćim kroničnim nezaraznim bolestima, a namijenjene osobama koje žive s istima kako bi im se olakšalo razumijevanje zdravstvenog stanja te ih se osnažilo za aktivniju ulogu u brizi za vlastito zdravlje.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.