Ostalo

Novi podaci o učinku cjepiva protiv koronavirusa

Objavljeno 04.07.2022.

Reuters

Nalazi znanstvenika s Imperial College London koje je objavio The Lancet pokazuju kako su cjepiva protiv koronavirusa već u prvih 12 mjeseci primjene spasila gotovo 20 milijuna života.
Novi podaci o učinku cjepiva protiv koronavirusa
 

Istraživanje se temelji se na podacima iz 185 država i teritorija prikupljenih između 8.12. 2020. i 8.12. 2021. godine.

Prema objavljenim rezultatima, spriječeno je 19,8 milijuna smrti spriječeno od potencijalnih 31,4 milijuna smrti do kojih bi došlo da nije bilo dostupnih cjepiva.

Riječ je o 63%-tnom smanjenju.

U studiji su korištene službene brojke i procjene za smrti od covida i za tzv. višak smrtnosti.

Višak smrtnosti se odnosi na razliku između ukupnog broja ljudi koji su umrli od svih mogućih uzroka i očekivanog broja smrti temeljenog na dostupnim podacima.

Najviše smrti izbjegnuto u zemljama s visokim i srednjim prihodima (12,2 milijuna od ukupno 19,8 milijuna), što je rezultat nejednakosti u pristupu cjepivima u svijetu.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.