Ostalo

Zahtjev za zaštitu imunokompromitiranih pacijenata

Objavljeno 06.07.2022.

Koalicija udruga u zdravstvu

15 udruga pacijenata je od Ministarstva zdravstva zatražilo dodatne modele zaštite od novog vala pandemije covida-19 za imunokompromitirane pacijente.
Zahtjev za zaštitu imunokompromitiranih pacijenata
 

Ovakvi pacijenti čine više od 40% hospitaliziranih zbog infekcije koronavirusom.

Zbog oslabljenog imuniteta ove su osobe osjetljivije na zarazu i s bitno lošijim ishodima covida-19.

Drugi modeli zaštite su od ožujka u primjeni u nizu EU zemalja.

Riječ je lijekovima koji mogu liječiti infekciju te lijekovima koji je mogu spriječiti na duži rok.

Klinička ispitivanja pokazuju da dugodjelujuća antitijela u preko 80% slučajeva štite od razvoja covid-19 infekcije te umanjuju rizik od hospitalizacije i smrti kroz šest mjeseci.

Kod cijepljenih pacijenata s transplantiranim organima rizik od covida-19 je 485 puta veći te svaki deseti takav pacijent umire.

Predstavnici zdravstvene struke koji liječe najosjetljivije pacijente kao i sami pacijenti stoga apeliraju na što bržu primjenu najnovijih strategija liječenja i zaštite tih pacijenata.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.