Mladi

Problemi s mentalnim zdravljem u adolescenciji

Objavljeno 11.09.2022.

UNICEF

Povodom šeste UNICEF-ove humanitarne utrke Mliječna staza, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina Castilllo upozorila je kako istraživanja pokazuju da više od 44000 hrvatskih adolescenata ima problema s mentalnim zdravljem.
Problemi s mentalnim zdravljem u adolescenciji
 

Iz UNICEF-a upozoravaju kako se mnoga djeca i mladi bore se s problemima mentalnog zdravlja u tišini, obeshrabreni nerazumijevanjem.

Više od 6000 sudionika, među kojima 900 djece i 300 učitelja i nastavnika, sudjeluje u humanitarnoj utrci koja je i ove godine nacionalna i inkluzivna te će se do 18. rujna održavati na tisućama staza diljem Hrvatske.

Novčana sredstva prikupljena za vrijeme trajanja utrke će biti uložena u osposobljavanje i unaprjeđenje vještina više od 400 odgojno-obrazovnih djelatnika diljem Hrvatske.

To će se izravno odraziti na više od 20000 učenika osnovnih i srednjih škola.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.