Ostalo

KoHOM o provođenju cijepljenja

Objavljeno 23.09.2022.

Koordinacija hrvatske obiteljske medicine

Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) je upozorila kako su obiteljski liječnici u Zagrebu ogorčeni pozivom građanima na docjepljivanje u njihove ordinacije te su poručili da su spremni cijepiti samo izvan radnog vremena i izvan svojih ordinacija.
KoHOM o provođenju cijepljenja
 

Navode kako je situacija u Hrvatskoj jako raznolika jer Ministarstvo zdravstva nije izdalo nikakve naputke.

Kao primjere dobre prakse izdvajaju Primorsko-goransku i Splitsko-dalmatinsku županiju gdje se gotovo u cijelosti cijepi samo u zavodima za javno zdravstvo.

Iz KoHOM-a dodaju kako ne postoji nikakva odluka Ministarstva zdravstva da bi obiteljski liječnici trebali provoditi cijepljenje.

U Zagrebu je otvoreno šest punktova za cijepljenje.

Na četiri punkta u domovima zdravlja ulaz je slobodan, bez naručivanja, a naručivanje je potrebno jedino u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u Rockefellerovoj i u "Štamparu" na Mirogojskoj cesti.

Građani se mogu sami naručiti preko weba, a mogu i preko ordinacija obiteljske medicine.

Dodaju i kako zavodi za javno zdravstvo u svojim hladnjacima imaju sve vrste cjepiva, za razliku od ordinacija koje ih nemaju gdje skladištiti.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.