Ostalo

4 milijarde kuna za izgradnju novog KBC Osijek

Objavljeno 23.11.2022.

KBC Osijek

Iz KBC Osijek je izviješćeno kako se projekt izgradnje novog osječkog Kliničkog bolničkog centra odvija predviđenom dinamikom i bez kašnjenja, a vrijednost građevinskih radova na tom projektu trenutno se procjenjuje na 4 milijarde kuna.
4 milijarde kuna za izgradnju novog KBC Osijek
 

To je dvostruko više od početne procjene.

Nakon što je u lipnju ove godine predstavljena studija izvedivosti s idejnim rješenjem, završen je i javni natječaj za ugovaranje projektne dokumentacije.

U tijeku je ugovaranje te usluge, a očekuje se da će cjelokupni proces izrade projektne dokumentacije za ovaj strateški projekt biti okončan do kraja 2023. godine.

Vrijednost nove opreme se procjenjuje 608 milijuna kuna, s PDV-om.

U ovom trenutku još nije poznat točan model financiranja, odnosno razmjeri udjela domaće i međunarodne financijske komponente, a jedan od mogućih međunarodnih izvora financiranja je Europska investicijska banka.

Prema završenoj studiji izvodivosti, procjenjuje se da će se novi KBC otvoriti 2030. godine.

Predviđeno je da će biti površine veće od 149000 četvornih metara.

Imat će 1202 postelje, od kojih 247 u dnevnim bolnicama.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.