Ostalo

Savjetovališta za prevenciju i kontrolu debljine

Objavljeno 24.11.2022.

Ministarstvo zdravstva

Ministarstvo zdravstva izradilo je Akcijski plan za borbu protiv debljine a u sklopu reforme zdravstva uspostavit će se sestrinska savjetovališta koja će se baviti kontrolom kroničnih bolesti te prevencijom i kontrolom debljine.
Savjetovališta za prevenciju i kontrolu debljine
 

65% Hrvata je pretilo ili prekomjerno teško.

Očekuje se kako će novi Akcijski plan donijeti zaokret koji uključuje aktivnu ulogu svakog pojedinca kako bi zdrave životne navike postale i stil života.

Buduća sestrinska savjetovališta će se primarno baviti kontrolom kroničnih bolesti, prevencijom i kontrolom debljine te borbom protiv stigmatizacije bolesti.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.