Ostalo

Ministarstvo zdravstva o informiranju pacijenata

Objavljeno 30.01.2023.

Ministarstvo zdravstva

Iz Ministarstva zdravstva je priopćeno kako pacijent koji se naruči na pregled, neovisno o načinu naručivanja, treba dobiti potvrdu o terminu usluge.
Ministarstvo zdravstva o informiranju pacijenata
 

Nakon brojnih pritužbe i upita pacijenata o neadekvatnom informiranju o terminima nehitnih operacija, Ministarstvo zdravstva poslalo je dopis ravnateljima bolničkih ustanova skrećući pozornost na važnost upisivanja termina svake zdravstvene usluge na jedinstvenu listu čekanja u Bolničkom informacijskom sustavu te obavještavanja pacijenata o istima.

Radi transparentnijeg i aktivnijeg upravljanja listama čekanja Ministarstvo zdravstva stoga je zatražilo od bolnica prikazivanje realnog stanja broja dana čekanja te broja narudžbi po postupcima.

Zatražena je i informacija o ukupnom broju pacijenata na svakoj pojedinoj listi, te o prvom slobodnom terminu za svaku zdravstvenu uslugu.

Pacijente koji ne dobiju potvrdu o terminu pregleda ili postupka iz Ministarstva zdravstva pozivaju da se obrate ravnateljstvu bolnice koje je obvezno upravljati svim organizacijskim procesima zdravstvene ustanove, uključujući i listama čekanja.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.