Ostalo

Dan plavog irisa, 27.5.

Objavljeno 26.05.2023.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Dan plavog irisa obilježit će se u subotu, 27. svibnja 2023. godine u organizaciji Udruge Cro - ILCO Zagreb i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, suorganizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba i u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" te ostalim institucijama i udrugama na Cvjetnom trgu od 10.00 do 13.00 sati.
Dan plavog irisa, 27.5.
 

Obilježavanje ovog dana posvećeno je osobama koje su oboljele od raka debelog crijeva te žive s njegovim posljedicama.

Ujedno je to i dan borbe protiv nastanka ove bolesti te jedna u nizu aktivnosti kojom se javnost želi upozoriti na ovaj rastući javnozdravstveni izazov današnjice.

U gradu Zagrebu godišnje se bilježi više od 600 novooboljelih osoba te više od 350 umrlih.

Podaci na razini Hrvatske, također, za sada ne ohrabruju i ne pokazuju silazne trendove te se godišnje bilježi oko 3.500 novooboljelih i oko 2.000 umrlih osoba.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.