Ostalo

Prvi rezultati pilot projekta onkološke uputnice

Objavljeno 13.09.2023.

Ministarstvo zdravstva

Ministarstvo zdravstva je izvijestilo je o rezultatima pilot projekta onkološke uputnice koji se provodio u KBC Rijeka od 1. srpnja.
Prvi rezultati pilot projekta onkološke uputnice
 

Cilj projekta je da se onkološkim bolesnicima bez odgode omogući dijagnostički i terapijski tretman.

U tom je razdoblju, na području pilotiranja, zabilježeno 683 redovnih narudžbi s prosječnim vremenom čekanja od 98 dana.

Prioritetnih narudžbi bilo je 103 s čekanjem od 25 dana.

Za novu onkološku uputnicu detektirana su 63 bolesnika, a prosječno vrijeme čekanja bilo je svega 3,86 dana.

U idućih mjesec i pol dana ovaj će se projekt informatički i organizacijski unaprijediti, te bi do kraja godine trebao zaživjeti na nacionalnoj razini.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.