Ostalo

Upozoravajući rezultati akcije pregleda madeža

Objavljeno 21.09.2023.

Ministarstvo zdravstva

Ministarstvo zdravstva je od 14. do 16. rujna provelo javnozdravstvenu akciju pregleda madeža i ranog otkrivanja melanoma na Korčuli i Pelješcu.
Upozoravajući rezultati akcije pregleda madeža
 

Pregledano je čak 1748 građana te je utvrđena sumnja na 35 melanoma, 172 karcinoma kože i 200 promijenjenih madeža koje je potrebno pratiti.

Sudjelovali su dermatolozi iz cijele Hrvatske, a dermatokirurški tim je obavio uklanjanje 18 najkritičnijih madeža kako bi se u što kraćem roku napravila analiza i u slučaju potvrde maligne bolesti počelo s liječenjem.

Svi ostali građani sa sumnjom na melanom u narednih 10 dana bit će upućeni prema kirurškim odjelima u Opću bolnicu Dubrovnik na daljnju obradu i eventualno potrebno liječenje.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.