Ostalo

HUBOL o palijativnoj skrbi

Objavljeno 27.09.2023.

HUBOL 

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) je izrazila zabrinutost zbog razine palijativne skrbi u Hrvatskoj.
HUBOL o palijativnoj skrbi
 

HUBOL dodaje kako je nedopustivo što HZZO nije ugovorio uvijek dostupnu palijativnu skrb.

Napominju da organizirana i kvalitetna palijativna zdravstvena skrb, čiji je cilj ublažiti bol i podići kvalitetu života bolesnicima s neizlječivom bolešću, nije realizirana.

Prema HUBOL-u, palijativne pacijente se neradnim danima i noću upućuje na hitnu medicinu gdje takvim pacijentima nije mjesto.

To za posljedicu može imati uskraćivanje odgovarajuće skrbi akutnim bolesnicima kojima je i namijenjena hitna pomoć, kažu u HUBOL-u.

Od HZZO-a traže da riješi problem i ugovori palijativnu pripravnost kako bi palijativni timovi mogli biti dostupni pacijentima u svako doba dana i noći.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.