Ostalo

Hripavac u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Objavljeno 27.09.2023.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije

Zbog hripavca je u KBC Split hospitalizirano dijete, a zabilježeno je još 9 slučajeva te bolesti kod dojenčadi, objavio je Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.
Hripavac u Splitsko-dalmatinskoj županiji
 

Hripavac može izazvati teže posljedice, među kojima i smrt.

U županiji je ukupno evidentirano 20 slučajeva hripavca kod djece do šest godina starosti, pet školaraca i dva roditelja.

Najbolja zaštita je cijepljenje, no u Splitsko-dalmatinskoj županiji je procijepljenost djece predškolske i dojenačke dobi ispod 86%.

Potpuno je cijepljeno manje od 72% djece, a da se bolest ne bi širila treba procijepiti barem 95% djece.

Djecu treba cijepiti na vrijeme prema programu cijepljenja već s navršena dva mjeseca, a do šestog mjeseca života primit će tri doze koje će ih zaštititi od teže kliničke slike i komplikacija.

Zbog velikog broja necijepljene djece moguć je veliki porast oboljelih.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.