Ostalo

PLIVA Centar u ljekarni

Objavljeno 29.09.2023.

PLIVAzdravlje.hr

Uredništvo

Potražite ljekarne s oznakom PLIVA Centar u ljekarni i u njima zatražite stručan savjet o očuvanju zdravlja i pravilnom uzimanju lijekova
PLIVA Centar u ljekarni
 

PLIVIN novi projekt PLIVA Centar u ljekarni namijenjen je svima koji u ljekarni žele dobiti brz i stručan savjet o životnim i prehrambenim navikama vezanim uz određena stanja i bolesti, kao i preporuku o pravilnoj primjeni lijekova i dodataka prehrani.

Cilj programa PLIVA Centar u ljekarni je osvijestiti građane da je ljekarnik najdostupniji zdravstveni radnik koji im brzo može pružiti stručan zdravstveni savjet. Ljekarnici i ljekarne koje su dio PLIVA Centra u ljekarni prolaze stručno usavršavanje i dodatno produbljuju spoznaje o raznim bolestima i terapijskim rješenjima što im u konačnici omogućuju kvalitetnije savjetovanje pacijenata.

PLIVA je svjesna važnosti uloge ljekarnika u zdravstvenom sustavu i ovim projektom želi pružiti podršku ljekarnicima u preuzimanju aktivne uloge u prevenciji i samoliječenju određenih bolesti i stanja. Ljekarnik će prepoznati one bolesnike koji mogu dobiti odgovarajući savjet i terapiju već u samoj ljekarni, kao i one koje je potrebno uputiti liječniku na daljnju obradu. Kroz ovaj program PLIVA ljekarnicima osigurava edukaciju o najnovijim relevantnim spoznajama iz određenog terapijskog područja kao i mogućnost savjetovanja s liječnicima specijalistima.

Ljekarnicima je ujedno omogućen pristup dodatnim edukacijama na PLIVINIM online portalima. PLIVA podupire provođenje programa osiguravanjem tiskanih edukativnih materijala za ljekarnike i pacijente. Sve aktivnosti koje su dio PLIVINOG Centra u ljekarnama imaju za krajnju svrhu poboljšati ukupnu skrb za naše bolesnike.

Program je periodički usmjeren na određene bolesti i stanja. U PLIVA Centrima u ljekarni trenutačno se provodi savjetovanje pacijenata kojima su u liječenju boli propisane tablete iz skupine nesteroidinih protuupalnih lijekova (NSAR) poput ibuprofena, ketoprofena, naklofena, dikolofenaka. Kod takvih pacijenata ljekarnik će procijeniti rizik od nastanka neželjenih događaja u probavnom sustavu i sukladno tome savjetovati pacijenta o mogućnostima gastroprotekcije tj. zaštite sluznice probavnog trakta. U slučaju potrebe za gastroprotekcijom  ljekarnik će uputiti pacijenta na daljnju obradu liječniku radi uvođenja gastroprotektivne terapije (primjerice pantoprazol) sve dok traje liječenje bolnih stanja nesteroidnim protuupalnim lijekovima. 

Još jednom vas pozivamo da pronađete ljekarne s oznakom PLIVA Centar u ljekarni i zatražite stručan savjet ljekarnika.

NPS-HR-00037

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.