Ostalo

Ministar Beroš žrtva krađe identiteta

Objavljeno 29.09.2023.

Ministarstvo zdravstva

Ministarstvo zdravstva je izvijestilo kako je ministar zdravstva Vili Beroš žrtva krađe identiteta u oglasu u kojem se preporučuje lijek za bolove u zglobovima.
Ministar Beroš žrtva krađe identiteta
 

"Upozoravam građane i pacijente na lažni oglas na društvenim mrežama u kojem se nedopušteno koriste moje fotografije i izjave o lijeku za bolove u zglobovima. Lažno oglašavanje te krađa identiteta i zloupotreba mojeg imena, kao i ranije drugih liječnika, je za svaku osudu struke i medija te postupanje nadležnih institucija", istaknuo je ministar Beroš.

"Trebamo zaštiti naše građane i pacijente koji su u fokusu našeg djelovanja. Postojeće reformske aktivnosti u smjeru podizanja zdravstvene pismenosti jedan su od načina osvještavanja građana, a poduzimamo i korake prema drugim nadležnim ministarstvima i svim drugim institucijama u čijim nadležnostima je navedena problematika", dodao je.

Ministarstvo zdravstva upozorava i na sve češću pojavu lažnih i netočnih oglasa o takozvanim ljekovitim proizvodima, pripravcima i metodama.

U takvim oglasima i tekstovima se često pojavljuju izmišljene izjave ili intervjui liječnika iz javnog zdravstvenog sustava, kao što je vidljivo u posljednjem primjeru video isječka u kojem ministar Beroš preporučuje lijek za bolove u zglobovima.

Pored toga, upozoravaju građane da kupnja takvih lijekova putem neprovjerenih internetskih izvora, oglasnika ili elektroničke pošte može ozbiljno ugroziti zdravlje te da nabavljaju lijekove isključivo na ovlaštenim prodajnim mjestima odnosno u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama jer se tamo nalaze provjereni i odobreni lijekovi Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED).

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.