Muško zdravlje

Kongres o poremećajima prehrane kod muškaraca

Objavljeno 09.10.2023.

Klinika za psihijatriju Sveti Ivan 

"Man have it too" ("I muškarci ga imaju"), naziv je pod kojim će se od 19. do 22. listopada 2023. u Edukacijskom centru Klinike za psihijatriju Sveti Ivan u Zagrebu održati 1. međunarodni kongres o poremećajima prehrane kod muškaraca.
Kongres o poremećajima prehrane kod muškaraca
 

U organizaciji Dnevne bolnice za poremećaje prehrane H(RANA), pod vodstvom dr. Hrvoja Handla, psihijatra i psihoanalitičara, u Zagrebu će se prvi put okupiti domaći i inozemni stručnjaci iz više profesija kako bi dijeljenjem znanstvenih spoznaja i iskustava u liječenju kroz sveobuhvatan pristup sudionicima približili tematiku poremećaja prehrane kod muškaraca.

Poremećaji hranjenja su izuzetno kompleksni i potraga za novim rješenjima i pristupima nikada ne prestaje.

Iskustvo pokazuje da su za to potrebni multidisciplinarni timovi koji uključuju psihijatre, interniste, fizijatre, nutricioniste, psihologe, psihoterapeute, kineziologe i mnoge duge.

Na kongresu će se ukupno održati 23 stručna predavanja uz rasprave na niz tema od nutricionizma, preko sporta i poremećaja hranjenja, društvenih, psiholoških i tjelesnih aspekata poremećaja te suradnje raznih grana medicine u procesu liječenja.

Posebna sekcija posvećena je poremećajima hranjenja kod osoba različitih seksualnih orijentacija i rodnih identiteta.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.