Muško zdravlje

2800 slučajeva raka prostate godišnje

Objavljeno 05.11.2023.

Hrvatsko društvo bolesnika s rakom prostate

Tijekom javnozdravstvene akcije "Svi za njega" održane 4.11. u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića je naglašeno kako u Hrvatskoj od raka prostate godišnje oboli oko 2800 ljudi.
2800 slučajeva raka prostate godišnje
 

Prema dostupnim podacima, rak prostate u Hrvatskoj odnosi 800 života godišnje.

Zbog izostanka simptoma bolest se teško otkriva u ranoj fazi.

Članovi udruge okupljenima su dijelili informativne letke o ovoj bolesti, a građanima koji su imali dodatna pitanja na raspolaganju je bio tim liječnika.

Povjerenstvo Ministarstva zdravstva je izradilo nacrt prijedloga Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka prostate, a u tijeku su pripreme za početak posebnog programa probira.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.