Ostalo

24-satna telefonska linija za žrtve nasilja

Objavljeno 01.12.2023.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike 

U sklopu provedbe trogodišnjeg EU projekta "Zaustavimo nasilje nad ženama i nasilje u obitelji - za nasilje nema opravdanja" uspostavljena je trajna telefonska linija 116-006 na koju se 24 sata dnevno za pomoć mogu obratiti žrtve nasilja.
24-satna telefonska linija za žrtve nasilja
 

Kroz projekt je edukaciju prošlo više od 1040 stručnjaka, a uz službenike iz ministarstava i ostalih nadležnih tijela prvi put su sudjelovali i predstavnici nevladinog sektora koji su iz svojih iskustava educirali stručnjake kako na najbolji način pristupiti žrtvama nasilja.

Kroz projekt se provodila i medijska kampanja za osvješćivanje javnosti kako je nasilje potpuno neprihvatljiv oblik ponašanja.

Na besplatnoj liniji 116-006 radi petero stručnjaka.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.