Ostalo

Novosti iz HZZO-a

Objavljeno 04.12.2023.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) stavilo je na liste lijekova nekoliko novih lijekova i generičke paralele već postojećih te produžilo ugovore za zdravstvenim ustanovama do 30. lipnja 2024. godine.
Novosti iz HZZO-a
 

Na listu je stavljen lijek za liječenje uznapredovalog HER2+ raka dojke te kliničke paralele postojećim lijekovima, pri čemu je na osnovnu listu stavljen lijek za liječenje djece i adolescenata koji imaju poremećaj u rastu, a na dopunsku listu lijek za profilaksu migrene.

HZZO je u postojećem opsegu produžio ugovorno razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2024. godine za do sada ugovorene zdravstvene ustanove na primarnoj, sekundarnoj i tercijarnoj razini te ugovorene privatne zdravstvene radnike na razini primarne i sekundarne zdravstvene zaštite.

Također su produljeni ugovori s do sada ugovorenim isporučiteljima ortopedskih i drugih pomagala koji s HZZO-om imaju sklopljene ugovore o isporuci ortopedskih i drugih pomagala.

Prema Zakonu o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju HZZO svake godine provodi usklađenje prihodovnog cenzusa s promjenama prosječnog indeksa potrošačkih cijena i promjenama prosječne bruto plaće zaposlenih u Republici Hrvatskoj.

Donesena je Odluka o usklađivanju prihodovnog cenzusa za ostvarivanje prava na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja iz državnog proračuna u 2024. godini, pa će to pravo moći ostvariti osiguranici ako im ukupan prihod u prethodnoj kalendarskoj godini, iskazan po članu obitelji, mjesečno nije veći od 379,49 eura, te samci ako im prihod u prethodnoj kalendarskoj godini mjesečno nije veći od 475,12 eura.

Cenzusi će se primjenjivati od 1. siječnja 2024. godine.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.