Ostalo

Uručena donacija Terry Fox Run

Objavljeno 09.02.2024.

Terry Fox Run

Organizatori trke Terry Fox Run uručili su donaciju od 35.200 eura Zavodu za dječju onkologiju i hematologiju "Dr. Mladen Ćepulić" Klinike za dječje bolesti u Zagrebu.
Uručena donacija Terry Fox Run
 

Novac će biti utrošen za provedbu projekta Putovnica za preživjele od pedijatrijske neoplazme, digitalnih sažetaka o neoplazmi i liječenju te individualiziranim preporukama za zdravstveno praćenje namijenjenog svakoj osobi koja je u djetinjstvu liječena od maligne bolesti.

Kako ističu, mnogi preživjeli nisu svjesni cjeloživotnih zdravstvenih rizika kasnih posljedica antitumorske terapije, a postoji i opći manjak informacija između zdravstvenih djelatnika o mogućim dugoročnim štetnim učincima nastalih liječenjem pedijatrijske neoplazme.

Veliki napredak u liječenju djece i adolescenata s malignim bolestima rezultira sve brojnijom populacijom preživjelih.

Petogodišnja stopa preživljenja iznosi iznad 80%, a rezultat je primjene agresivnih multimodalnih terapijskih protokola prilagođenih grupama rizika.

Terry Fox Run svake godine okuplja veliki broj sudionika, a hrvatsko jubilarno 25. izdanje bit će održano na zagrebačkom Jarunu 22. rujna.

Hrvatsko izdanje održava se u organizaciji Veleposlanstva Kanade i Hrvatske lige protiv raka, u suorganizaciji s Gradom Zagrebom, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.