Ostalo

Obilježen Dan europskog broja 112

Objavljeno 11.02.2024.

Civilna zaštita

Uz brojne edukativne i informativne aktivnosti o važnosti broja 112 diljem Hrvatske, danas je u Slavonskom Brodu, kao središnje događanje, održano tradicionalno rekreativno trčanje građana i pripadnika hitnih službi.
Obilježen Dan europskog broja 112
 

Županijski centri 112 su u 2023. godini zabilježili ukupno 1.967.116 poziva od kojih je 1.355.200 (68,9%) bilo namjenskih.

U proteklih 19 godina otkako je u Hrvatskoj aktivan broj 112 za pomoć hitnih službi je zabilježeno 35 milijuna poziva.

Na europskoj razini broj 112 obilježava 32 godinu rada, a koristi se u 27 članica Europske unije.

Daljnji napori u izgradnji sustava 112 če biti usmjereni na unapređivanje sposobnosti u praćenju i koordiniranju djelovanja hitnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite kod nesreća i drugih izvanrednih situacija, a pogotovo u slučaju velikih nesreća ili katastrofa.

U sklopu aktivnosti održana je i prezentacija opreme operativnih snaga, žurnih službi i udruga koje su sudjelovale na ovogodišnjem rekreativnom trčanju.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.