Ostalo

Najveći broj slučajeva hripavca među tinejdžerima

Objavljeno 12.02.2024.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Prema podacima Registra zaraznih bolesti Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti, zaključno s 9.2.2024. godine, zaprimljene su 5784 prijave oboljelih od hripavca.
Najveći broj slučajeva hripavca među tinejdžerima
 

Najveći broj oboljelih bilježi se u Gradu Zagrebu i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Među djecom mlađom od godinu dana je evidentirano 160 slučajeva hripavca, a među djecom u dobi od od jedne do četiri godine još 264 slučaja ove bolesti.

U dobi od pet do devet godina je zabilježeno 518 slučajeva, od 10 do 14 godina 2518 slučajeva, a u dobi od 15 do 19 godina 1484 slučaja hripavca.

Kod osoba starijih od 60 godina je prijavljeno 99 slučajeva bolesti.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.