Ostalo

Povratak psihologa u domove zdravlja

Objavljeno 17.03.2024.

Ministarstvo zdravstva

Ministarstvo zdravstva je najavilo kako će nakon 30 godina vraća psiholozi biti vraćeni u domove zdravlja diljem države.
Povratak psihologa u domove zdravlja
 

U projektu sudjeluju Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, Dom zdravlja Zagreb Istok i Zagreb Zapad, Dom zdravlja Čakovec i Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije, a uskoro se pridružuju i Dom zdravlja Osječko-baranjske i Varaždinske županije.

Projektom se osigurava podrška stručnjaka bez uputnice u domovima zdravlja kao nositeljima postojećeg programa, te budućih dispanzera za mentalno zdravlje i mobilnih timova, a koji će se uspostaviti skorašnjim donošenjem nove Mreže javne zdravstvene službe.

Timovi će brinuti o mentalnom zdravlju učenika i studenata, a bit će mobilni i provodit će preventivne aktivnosti kroz pravovremeno prepoznavanje problema i olakšavanje prvog koraka učenicima i studentima u dobivanju potrebne pomoći.

U sklopu programa je poduprta uspostava dječje, adolescentne i forenzičke psihijatrije u Neuropsihijatrijskoj bolnici Dr. Ivan Barbot u Popovači, koja je time postala bolnička ustanova na nacionalnoj razini za liječenje kronično oboljelih pacijenata dječje dobi.

Ministarstvo je bolnici osiguralo 5,5 milijuna eura za projekte adaptacije i opremanja bolničkih kapaciteta.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.