Ostalo

Svjetski dan oralnog zdravlja, 20.3.

Objavljeno 19.03.2024.

KBC Rijeka

Klinika za dentalnu medicinu KBC Rijeka obilježit će Svjetski dan oralnog zdravlja 20. ožujka 2024. predavanjima i okruglim stolom o temi "Očuvanje i unaprjeđenje oralnog zdravlja kod imunološki kompromitiranih i onkoloških pacijenata."
Svjetski dan oralnog zdravlja, 20.3.
 

Program će biti održan u Vijećnici Grada Rijeke u dva termina: od 11 do 12.30 te od 17 do 18.30.

U okviru programa bit će demonstrirana tehnika i način četkanja zuba te način održavanja oralne higijene.

Sudionici će moći sudjelovati u raspravi.

Ovogodišnji program obilježavanja Svjetskog dana oralnog zdravlja plod je višemjesečne uspješne suradnje Klinike za dentalnu medicinu s Klinikom za tumore u kojoj liječnici pomažu onkološkim pacijentima oko brige za oralno zdravlje.

Taj je dio zdravlja zapostavljen jer je fokus pacijenata na spašavanju života i osnovnoj dijagnozi.

Pacijenti shvate da im je narušeno oralno zdravlje kad, nažalost, već bude prekasno, a da se s adekvatnom terapijom započne na vrijeme, komplikacije bi vjerojatno bile minimalne ili ih ne bi ni bilo.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.