Ostalo

Specijalizacije u Hitnoj medicini prvostupnicima sestrinstva

Objavljeno 29.03.2024.

Ministarstvo zdravstva

Ministarstvo zdravstva je županijskim zavodima za hitnu medicinu dodijelilo 17 ugovora vrijednih 3,8 milijuna eura kojima se financira 111 specijalizacija u Hitnoj medicini prvostupnicima sestrinstva u svrhu povećanja kompetencije i ovlasti medicinskih sestara.
Specijalizacije u Hitnoj medicini prvostupnicima sestrinstva
 

Iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti osigurano je 13,2 milijuna eura za specijalističko usavršavanje 375 prvostupnika sestrinstva u djelatnosti hitne medicine.

Ovim specijalizacijama će se omogućiti rasterećenje liječnika, što će u konačnici dovesti do funkcionalnije Hitne medicinske službe.

Sam projekt dodatnih specijalizacija pokrenut je na inicijativu Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu te će se njime proširiti kompetencije i ovlasti potrebne za njihov samostalan rad u izvanbolničkoj hitnoj medicinskoj službi.

Povjerenstvo za sestrinstvo Ministarstva zdravstva izrađuje Pravilnik o dodatnom specijalističkom usavršavanju iz onkologije, kardiologije te perfuzionista koji su dio tima najzahtjevnijih operacije srca.

Pravilnik će biti gotov sredinom travnja.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.