Ostalo

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo prevezlo 3000-tog pacijenta

Objavljeno 02.04.2024.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske

Posada Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) i medicinski tim koji su proteklog vikenda proveli hitni medicinski let s otoka Raba te time prevezli 3000-tog pacijenta.
Hrvatsko ratno zrakoplovstvo prevezlo 3000-tog pacijenta
 

Ova aktivnost provodi se sukladno Sporazumu između MORH-a i Ministarstva zdravstva o provedbi hitnog zračnog medicinskog prijevoza, koji se provodi od svibnja 2016. godine s lokacija Zračne luke Rijeka za sjeverni te iz zračne baze Divulje kraj Splita za južni sektor.

Svrha je omogućiti hitnu zdravstvenu skrb stanovništvu jadranskih otoka i udaljenijih lokacija koja gravitiraju prema KBC Rijeka i KBC Split, što osobito dolazi do izražaja tijekom ljetne turističke sezone.

Aktivnost se provodi 24 sata u danu, sedam dana u tjednu, 365 dana u godini sukladno vremenskim uvjetima.

Posadu čine tri člana letačke posade te dva člana medicinskog tima.

Što se tiče obavljenih letova medicinskog prevoženja u 2024. godini (zaključno do 13. ožujka) obavljeno je 385 letova, a prevezena su 143 pacijenta uz 24 pratitelja.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.