Ostalo

Obilježen Dan bez mobitela u prometu

Objavljeno 03.04.2024.

Dan bez mobitela u prometu

Trećina prometnih nesreća je posljedica korištenja mobitela u prometu, pokazuju podaci objavljeni povodom obilježavanja Dana bez mobitela u prometu, 2. travnja.
Obilježen Dan bez mobitela u prometu
 

Dostupna istraživanja sugeriraju kako se pri korištenju mobitela u prometu reakcija vozača uspori za do 2,5 sekunde.

U Hrvatskoj se prema statistikama MUP-a na godišnjoj razini uhvati više od 50.000 prekršitelja.

Dan bez mobitela u prometu održava osmu godinu zaredom kampanjama koja ove godine nosi poruku: "Svaki dan bez mobitela u prometu je dobar dan!".

Kampanja se provodi tijekom cijele godine raznim edukativnim aktivnostima i akcijama u suradnji s policijom na prometnicama u cilju osvješćivanja opasnosti kao i mijenjanje opasnih navika i ponašanja u prometu.

U okviru ovogodišnje kampanje provedeno je istraživanje kojim je utvrđeno da tijekom vožnje u rukama mobilni telefon koristi 73% vozača, na biciklu 21,4% biciklista, a na pješačkim prijelazima prometnica 65,5% pješaka.

Vozači koji po mobitelu tijekom vožnje tipkaju poruke ili pretražuju po ekranu reagiraju tri puta sporije od vozača koji nemaju mobilni uređaj u rukama za volanom.

Nositelj ovogodišnje kampanje je Hrvatska udruga menadžera sigurnosti.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.