Ostalo

Idejni projekt za Nacionalnu dječju bolnicu

Objavljeno 13.04.2024.

Vlada RH

U Ministarstvu zdravstva je predstavljen idejni projekt izgradnje Nacionalne dječje bolnice na lokaciji Blato u Zagrebu.
Idejni projekt za Nacionalnu dječju bolnicu
 

Sada predstoji izrada dokumentacije za nadmetanje za javnu nabavu za projektiranje, gradnju i opremanje.

Iduće godine se očekuje projektiranje prve faze i ishodovanje građevinske dozvole.

Početkom 2026. trebala bi početi gradnja, a prva faza bolnice bi bila dovršena u ožujku 2029.

Bolnica će se nakon prve faze prostirati na 53.000 četvornih metara.

Potrebno je još riješiti imovinsko-pravni status s Gradom Zagrebom za zemljište na kojemu će se graditi bolnica te ugovoriti isporuku geotermalne vode za grijanje i hlađenje s koncesionarom.

Ukupna vrijednost prve faze izgradnje je 225 milijuna eura plus PDV.

Od toga europska sredstva iznose 40 milijuna eura, a ostalo će se namaknuti iz državnog proračuna s obzirom da je riječ o strateškom projektu.

84% potrebne energije dolazit će iz obnovljivih izvora, dijelom iz solarnih izvora, ali i velikim dijelom iz geotermalnih izvora kojima obiluje lokacija na kojoj će se graditi bolnica.

U novu bolnicu će u prvoj fazi biti prebačen kompletan opseg Dječje bolnice u Klaićevoj i pedijatrija iz KBC Sestre milosrdnice, dok je u drugoj fazi zamišljen prelazak kompletnog opsega Kukuljevićeve, Goljaka i odjela ginekologije iz KB Merkur.

Idejni projekt je radila projektantska tvrtka UPI2M.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.