Ostalo

Najduži poznati slučaj covida - 613 dana

Objavljeno 22.04.2024.

HealthDay

Znanstvenici sa sveučilišta u Amsterdamu su izvijestili o najdužem poznatom slučaju covida koji je kod pacijenta starije životne dobi trajao 613 dana.
Najduži poznati slučaj covida - 613 dana
 

Kod pacijenta s kompromitiranim imunitetom su se u tom razdoblju pojavili deseci mutacija koronavirusa, upozoravaju istraživači.

Posebno zabrinjava činjenica da su se neke od ovih mutacija odnosile na protein šiljka koronavirusa, što sugerira da je virus pokušao "zaobići" djelovanje postojećih cjepiva.

Pacijent je preminuo prošle jeseni od posljedica bolesti od koje je bolovao prije infekcije koronavirusom.

Vjeruje se kako je omikron varijanta koronavirusa nastala kod imunokompromitiranog pacijenta inicijalno zaraženog ranijom inačicom covida.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.