Muško zdravlje

Distinguished Gentleman's Ride stiže u Zagreb

Objavljeno 10.05.2024.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Gentleman's Ride se vozi u preko 900 gradova u svijetu i skreće pažnju na važnost muškog mentalnog zdravlja i raka prostate od kojeg u Hrvatskoj godišnje oboli 2800 muškaraca.
Distinguished Gentleman's Ride stiže u Zagreb
 

Svjetska dobrotvorna motoristička manifestacija "Distinguished Gentleman's Ride" u nedjelju, 19. svibnja stiže u Zagreb.

Dotjerane motoristice i motoristi klasičnih motocikala okupljaju se svake godine kako bi skrenuli pažnju na važnost zdravlja muškaraca i prevenciju raka prostate od koje samo godišnje u Republici Hrvatskoj oboli 2800 muškaraca.

Gentleman's ride brzo se etablirao kao najveći i najspektakularniji moto susret na svijetu, istovremeno prikupljajući znatne iznose novca za borbu protiv raka prostate i podižući svijest o važnosti mentalnog zdravlja muškaraca u ime partnera, dobro poznatog - Movembera.

Sudjelovanjem na ovogodišnjem "Gentlemen's Ride" Zagreb se stavlja na kartu svijeta s preko 900 gradova u kojima će se u isti dan voziti njihovim ulicama.

NZZJZ "Dr. Andrija Štampar" pokrovitelj je ove dobrotvorne manifestacije, a djelatnici Službe za javno zdravstvo zainteresiranim sudioncima mjerit će vrijednosti tlaka i šećera u krvi, CO izdisaju, indeks tjelesne mase te će ih savjetovati o zdravoj prehrani i pravilnoj tjelesnoj aktivnosti.

Okupljanje motoristica i motorista započinje u nedjelju u 10.00 sati ispred Hrvatskog narodnog kazališta, a start je nešto iza 11.00 sati, kada će motoristice i motoristi na svojim motociklima napraviti krug po zagrebačkim ulicama, nakratko stati na Trgu žrtava fašizma radi fotografiranja i svoju vožnju završiti u The Garden Brewery Taproom.

Prijave na vožnju su još moguće, potrebno je registrirati se i prijaviti na web stranicama Gentleman's Ride Zagreb gdje će motoristice i motoristi dobiti sve informacije o vožnji.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.