Ostalo

Zagreb: Kuća za roditelje djece oboljele od malignih bolesti

Objavljeno 16.05.2024.

Krijesnica

Povodom Međunarodnog dana obitelji je iz udruge Krijesnica najavljeno otvaranje Roditeljske kuće za smještaj obitelji djece oboljele od malignih bolesti tijekom njihova liječenja u Zagrebu i dolaska na kontrolne preglede.
Zagreb: Kuća za roditelje djece oboljele od malignih bolesti
 

Udruga je kuću osigurala i opremila zahvaljujući plemenitosti jednog od svojih volontera i njegove obitelji te mnogih drugih donatora.

U kući, koja se nalazi u Bijeničkoj cesti, pet je soba za pet obitelji, kojima će za pomoć biti dostupni i psiholozi, psihoterapeuti, radni terapeuti, socijalni radnici i volonteri.

Također će se organizirati kreativne i nutricionističke radionice za roditelje i djecu.

U Hrvatskoj se godišnje dijagnosticira između 150 i 180 djece s nekom malignom bolešću, a liječenje se odvija u četiri referentna centra, dva u Zagrebu te Splitu i Rijeci.

Liječenje traje minimalno šest mjeseci, a zna potrajati i nekoliko godina.

Udruga Krijesnica preko 20 godina pruža podršku i resurse za djecu oboljelu od malignih bolesti, a dosad je imala dvosobne i trosobne stanove u blizini dvaju zagrebačkih medicinskih centara gdje se djeca liječe.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.